22 Şubat 2012 Çarşamba

ADALAR POSTASI-2667: ada sahillerinde ada sahillerini bekliyoruz hepimiz!...

Ada sahillerinde Ada sahillerini bekliyoruz hepimiz!...

* * *

ADALAR'da TARİHTE O GÜN:

28 Ekim 1913 Salı günlü, Büyükada'da yeniden inşa edilmesi için ruhsat verilmesi istenilen Yunan Mektebi hakkındaki tahkikatın tamamlandığına dair... 


* * *

ADALAR'da BİR GÜN:


Fotoğraf: Ugo Antonio Corintio, Ada sahillerinde, 2012.

* * *


ADALAR'da HAVA DURUMU:

22 Şubat 2012 Çarşamba
Büyükada'da HAVA DURUMU*
Az bulutlu
4/11ºC
%61-69 nem
Poyraz, KD 22km/sa
Gündoğuşu 06:51... Günbatışı 17:44...


* * *
Cicely Mary Barker, The Gorse Fairies.


__________________________________________


1- Arif Çağlar: "Kaçak Terrace-Lido davasını açan ve kazanan özel kişi kimdir?..."

2- Deniz Toprak: "Birileri gelip benim bahçeme kanunsuz bina dikse, benim malımı kanunsuzca gasp etse, o haysiyetsiz için ne istersem, ben kendi adıma onu istiyorum Adalar için Terrace-Lido denilen bu kaçak gecekondudan. Yapılan yıkılsın ki bir daha kimse kanunsuzluğa teşebbüs etmesin..."

3- Nevin Donat: "İnanlar İnşaat tarafından Büyükada’ya 20 milyon dolara inşa edilen Terrace-Lido’nun ruhsatı, Adalar Belediyesi’ne açılan dava sonrası İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi. Adalar Belediyesi Danıştay’a başvurdu..."

4- Serap Uzunlar: "Seferoğlu 5 yıldızlı turizm tesisinde, kıtır kıtır kesilen taze meyve fidanlarının (???) yerine ağaç dikilmesi dahiyane çözümüyle ağaçların kesilmesine izin veren ağaçlardan sorumlu (???) Adalar Orman İşletme Şefliği’ne, tebrik ve teşekkürlerimi sunarım..."

5- Robin Wood: "Av. Kemal Kil'in Seferoğlu ile ilgili beyanatını okuyunca sahiden kafam karıştı. Bu konuda söyleyeceğiniz birşeyler vardır herhalde!..."

6- Deniz Toprak: "Artık 5 yaşındaki çocuk, 3 yaşındaki kardeşine 'Bizim zamanımızda buralar ormandı,' diyor Adalar’da..."

7- Ayşe Dilek Direskeneli: "Lale mevsimi..."

8- Hayat C. Can Korel: "Büyükada candır!..."

9- Mehmet Esen: "Burgaz'a bahar geldi! Bademler çiçek açtı..."

10- Gökçe B.: "Adalar'ı merak ederek hayatımın hatasını yaptım. İstanbul'un en güzeli bile çirkin artık!..."

11- Hakan Doğruöz: "Heybeliada'da Çiçekli Dağ Sokağı'na gidin..."

12- Seyhan İdeal Eğitm: "1 Mart 2012 Perşembe günü eğitimimiz başlıyor... Şehit Murat Yüksel İlköğretim Okulu Saat 11:30..."

13- Tipikopat: "Büyükada yeşil alanından taş tutmuş bir yosun..."

14- Mehmet Altan, Sait Faik'in izini Burgazada'da sürüyor...

15- Ezginin Günlüğü: "Sarhoş balık ile topal martı..."

)O(



_____________________________________________

From: ARİF ÇAĞLAR
Subject: Kaçak Terrace-Lido davasını açan ve kazanan özel kişi kimdir?
Date: February 20, 2012 4:49:58 PM GMT+02:00 

Kaçak Terrace-Lido davasını 
açan ve kazanan özel kişi kimdir? 

Murat Pekin, ADA Gazetesi.

ADALAR POSTASI'nı okuyanların pekâlâ bildikleri önemli bir noktaya yeniden işaret etmekte yarar var. Kaçak inşaata karşı davayı açan özel kişi Adalılar'ın yakından tanıdığı Murat Pekin'dir. Davayı İAKTVKD adlı dernekten de önce açmıştır ve dava süresince büyük bir direnç ve cesaret göstermiş, Belediye'nin baskılarına karşı durabilmiştir. Bu hikâyeyi ADA Gazetesi [Özer Kangür, "Lido İnşaatının İlk Mağduru Murat Pekin", Ada Gazetesi ?83 (15-31.10.2010)4-5; "Prince Hotel Neden Mühürlendi?", Ada Gazetesi ?83 (15-31.12.2010)6-7; "Lido'da Sona Yaklaşıldı", Ada Gazetesi 91 (1-15.10.2011)1,3.] kendisiyle yapılan röportaj ve haberlerle duyurmuştur ve haber-röportajların bu dergiden iktibasla tamamı ADALAR POSTASI-2567/5 (3.4.2011), ADALAR POSTASI-2568/4 (5.4.2011), ADALAR POSTASI-2609/4 (18.10.2011) ve kısmi alıntıları çeşitli defalar, ADALAR POSTASI-2567/4 (3.4.2011), ADALAR POSTASI-2617/2(10.11.2011), ADALAR POSTASI-2635/10 (11.1.2012)'nda da yayımlanmıştır. ADALAR POSTASI-2666/1 (20.2.2012)'de benim imzamla yayımlanan yazıda davanın bu boyutuna zaten bilindiği için ayrıca girmemiştim ama hiç unutulmaması gerekir. Kaçak Terrace-Lido davasının kazanılmasında Murat Pekin'in ve avukatı Kemal Kil'in payı dernekten büyüktür. 

Murat Pekin ayrıca Adalar'ı bundan 6 yıl önce kentsel dönüşüm yağmasından da kurtaran kişidir. 2006 yılında o zamanki AKP'li belediye yönetimi İBB'yle birlikte ve işin asıl acıklı yanı Hamit Çalışır adlı tuhaf bir adamın öncülüğünde Adalar'ı emlak yağmasına açmak üzereyken ANAP ilçe başkanı Murat Pekin kamuoyunu ve Belediye Meclisi'ndeki üyeleri uyarıp harekete geçirerek bu yağma kararının Belediye Meclisi'nden geçmesini önlemiştir. Bu konudaki haberler için 2006 yılı Temmuz-Kasım arasında basın, medya ve ADALAR POSTASI yayımlarına bakılabilir. Adalar, 'kentsel dönüşüm' adı altındaki büyük bir felaketten kıl payı kurtulmuştur. O zamanlar bu dönüşümü isteyenler, kişiler ve partiler bugün nerede? Bu da bu ilçenin politik hafızasıyla ilgili bir sorudur. 

Arif Çağlar

_____________________________________________

From: DENİZ TOPRAK
Subject: ARMUT PİŞ, AĞZIMA DÜŞ… Ama hemen düş, sıkıldım.
Date: February 21, 2012 9:15:52 AM GMT+02:00

ARMUT PİŞ, AĞZIMA DÜŞ…
Ama hemen düş, sıkıldım!
Celal Karaca: [...] Bunca zamandır yapılan itirazlar, mahkemeler vs. sonunda LİDO ne olacağını veya ne olmasını isteniliyor bilen birisi kısa olarak yazarsa sevinirim… Böylece her sayıda aynı tartışmayı okuma istemiyorum. [...]

Birileri gelip benim bahçeme kanunsuz bina dikse, benim malımı kanunsuzca gasp etse, o haysiyetsiz için ne istersem, ben kendi adıma onu istiyorum Adalar için Terrace-Lido denilen bu kaçak gecekondudan.

Yapılan yıkılsın ki bir daha kimse kanunsuzluğa teşebbüs etmesin. Benzerleri çocuklarımızın da karşısına dikilmesin. İzin veren, göz yuman, görmezden gelen, engellemesi gerektiği halde engellemeyen kim varsa, mevkisi, makamı, görevi her ne olursa cezalandırılsın istiyorum. Bir daha teşebbüste bulunamayacağı şekilde suçlular cezalandırılsın istiyorum. 

İstanbul Adaları Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği mücadeleden yorulmadı, siz mücadeleyi okumaktan mı yorulup sıkıldınız?

Ben de merak ettim. Mesela siz ne isterdiniz? Lido’ya ses çıkarmayıp yarın yanına Dido dikmek isteyen olursa ne derdiniz? Dur demek için ne kadar beklerdiniz? 

Ama sıkılanlar için, bunları okumak istemeyenler için şöyle de olabilir, tabii ki okumak isterseniz; 


ETLİ KURU FASULYE TARİFİ

Yarım kilo kuru barbunya fasulyesi
250 gr. koyun kuşbaşı
2 çorba kaşığı margarin
2 baş soğan
1 kaşık salça


Yapılışı
Akşamdan taşı ayıklanarak bol suda kabarması için fasulyeleri ıslatınız. Bu şekilde sabaha kadar bırakınız. Sa­bahleyin suyunu süzüp temiz suyla iyice yıkadıktan sonra yine aynı tencereye fasulyeleri ve suyu koyarak biraz da tuz ilâve edip 15-20 dakika haşlayınız. Bu şekilde haşla­nan fasulyeler kahverengi bir su bırakacaktır. Haşlandık­tan sonra fasulyeleri bir süzgece koyarak sularını iyice süzünüz.

Pişireceğiniz tencereye soğanları yemek soğanı şek­linde doğrayıp üzerine yağı da ilâve ederek soğanları biraz kavurunuz. Etleri de yıkadıktan sonra soğanlara ilâve edip salçasını da koyduktan sonra kendi sularıyla biraz pişiri­niz. Sonra üzerlerine fasulyeleri tuzunu yeteri kadar su­yunu da ilâve edip tencerenin kapağını kapatarak ağır ateş­te pişinceye kadar kaynatınız. Domates mevsimi ise do­matesle ve birkaç sivri biberle pişirilirse daha değişik bir lezzeti ve görüntüsü olur.

DÜDÜKLÜDE isteyenler için de bu var!… 

KURU FASULYE (DÜDÜKLÜDE)…

_____________________________________________

Milliyet- Ekonomi, 21.2.2012
Nevin Donat 


REZİDANS BİTTİ RUHSAT DAVALIK OLDU

[Hakikaten pek tuhaf işler oluyor  bu sevahil-i adalar'da, ruhsatsız ruhsatla kaçak kuçak türlü merciyle yasak aşk dansıyla bitti 'rezidans' derken gel de derkenar düşme bu haberin başlığına şimdi!]


İnanlar İnşaat tarafından Büyükada’ya 20 milyon dolara inşa edilen Terrace Lido’nun ruhsatı, Adalar Belediyesi’ne açılan dava sonrası İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi. Adalar Belediyesi Danıştay’a başvurdu 

İnanlar İnşaat tarafından Büyükada’da eski Lido otelin yerine 20 milyon dolara inşa edilen Terrace- Lido adlı rezidansın ruhsatı, İstanbul 4. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi. Mahkeme karar gerekçesinde, arsanın turizm imarlı olduğunu kaydederek turizm imarlı arsaya konut yapılamayacağına hükmetti. İnşaat şirketi konutları teslim etmeye başlarken, Adalar Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı ise imar planının değiştiğini, bölgeye rezidans da yapılabileceğini ifade ederek, İdare Mahkemesi’nin kararını temyiz için Danıştay’a başvurdular. [!?]

Üç dava açılmıştı Terrace-Lido projesinin iptali için, projenin yanındaki Prince Otel mal sahibi Nail Murat Pekin, İstanbul Adaları Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği ve Adalar Kent Konseyi Çevre Çalışma Grubu tarafından üç dava açılmıştı.

Nail Murat Pekin vekili Avukat Kemal Kil tarafından Adalar Belediye Başkanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı aleyhine İstanbul 4. İdare Mahkemesi’nde açılan dava 2 Kasım 2011 tarihinde sonuçlandı. Projenin iptali kararı Adalar Belediyesi’ne 24 Ocak 2012 tarihinde tebliğ edildi. Mahkeme projenin, yürürlükte olan 1/5000 ölçekli koruma maksatlı imar planlarına aykırılığı nedeniyle, Adalar Belediye Başkanlığı tarafından verilen 10.03.2010 tarih ve 392 sayılı inşaat ruhsatının mevzuata aykırı olduğu kararını verdi.

Otel ruhsatıyla rezidans

Mahkeme kararında şu tespitlere yer verildi:
“Adalar İlçesi 1984 tarihi itibarıyla sit alanı ilan edilmiş, 1998 tarihinde geçiş dönemi yapılaşma koşullarına ilişkin şartları belirlenen Adalar ilçesinde 2007 tarihi itibarıyla geçiş dönemi yapılaşma koşulları sona ermiştir. Terrace-Lido isimli proje hakkında açılan davada yapılan binanın turizm tesis alanında turizm tesisi yerine, rezidans ile ticaret merkezi yapılmış olması, Adalar’da öngörülen maksimum yüksekliğin aşılmış olması, emsal sınırlarının alt üst edildiği, binaların istikametlerini bozduğu, komşu ve yol çekme paylarına riayet edilmediği tespit edilmiştir.”

‘DAVA DANIŞTAY’DA RUHSAT YENİLENECEK’ [!?]

Serdar İnan İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı “Projeye başladığımızda bölge turizm bölgesiydi. [!] Ancak biz buraya konut-rezidans yaptığımız için [!?] davaya konu oldu. Temmuz 2011’de bu bölge için 1/5000’lik imar planı değişti [!?] ve bölgenin konut olabileceği kararı alındı. [!?] Dava Danıştay’a gitti. [!?] Tanım değişti. [!?] Danıştay kararı düzeltecek. [!?] Biz de ruhtası yenileyeceğiz. [!?] Üç aya kadar belli olur. [!?] Şu anda yıkım kararı yok. [!?] Yeni imarına uygun hale getireceğiz. [!?]Anıtlar Kurulu’ndan onaylı [!] ve belediyeden ruhsatlı [!] proje. 16 dairenin satışı tamamlandı. [!] 4 daireye sahipleri yerleşti.” [!]

485 bin dolardan başlıyor 

İnanlar İnşaat tarafından Büyükada iskelelerinin hemen yanında inşa edilen Terrace-Lido Evleri’ndeki konutlar, 485 bin ile 720 bin dolar arasında değişen fiyatlardan satılıyor. Yapımına 2010 Eylül’de başlanılan projede, 32 konut ve 5 adet işyeri bulunuyor. Konutların alanları 87 ile 134 metrekare arasında değişiyor. Projede, açık havuz, Türk hamamı da bulunuyor.

‘İmar planı değişti konut yapılabilir’ 

Mustafa Farsakoğlu Adalar Belediye Başkanı “TerraceLido’ya yapı ruhsatı [!] verdik. Binalar yapıldı. Bildiğim kadarıyla [!?] iskan başvurusu yok. [!] Bu mahkeme kararı çerçevesinde herhalde mümkün değil. [!] İstanbul Adaları Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği adına Dernek Başkanı Arif Çağlar ve Nail Murat Pekin; Adalar Belediye Başkanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Koruma Kurulu’na dava açtı. 1954’te buraya ilk bina yapılmış. Daha sonra yol çökmüş. [!?] 1986 yılında büyük onarım izni verilmiş [!?] yeniden bina yapılmaya başlanmış. [ADALAR POSTASI-2635/10 (11.1.2012)1984 yılında alınan tamirat-tadilat ruhsatıyla yıkılıp (!) yerine Pelit İnşaat tarafından projesiz ve ruhsatsız olarak yapımına başlanan binanın (!) inşaatı mühürlenerek durdurulmuş!] Sonra harabe olmuş. Bu arazinin sahibi yeni proje sundu [!? ama nasıl, nasıl, nasıl?] ve ruhsatlı projenin yapımına başlandı. O zamanki 1/5000 ölçekli koruma amaçlı nazım imar planında [!?] sözkonusu yer turizm bölgesi olduğu halde, Terrace-Lido’ya rezidans ve ticaret işlevi verildi. [!?] Mahkeme bu nedenle ruhsatı iptal kararı aldı. Halbuki 1/5000’lik plan değiştirildi. [!?] Yeni karara göre artık buraya konut, otel, turizm tesisi, rezidans ve ticari alan yapılabiliyor. [!?] Kültür ve Turizm Bakanlığı Koruma Kurulu ve Adalar Belediyesi olarak biz de Danıştay’a temyiz başvurusunda bulunduk. [Doğal ve Kentsel SİT Alanı bütünü olan Adalar'ın numune Belediye Başkanı'na kitakse...]”


Patronlar Dünyası, 21.2.2012

İnanlar İnşaat'a 20 Milyon Dolarlık şok!


[...]

(m)imar (s)inan ne ekmiş/dikmiş ada sahillerine?... 
kaçak TL!... (Terrace-Lido)


Nevin Donat, "Rezidans Bitti Ruhsat Davalık Oldu", Milliyet- Ekonomi, (21.2.2012) haberi
"İnanlar İnşaat'a 20 Milyon Dolarlık şok!" başlığıyla yayımlanmış Patronlar Dünyası'nda!
Şoklayanların aklına fikrine eline emeğine mücadelesine yüreğine sağlık!
)O(

derken şok dalgası hızla yayılıyor yeryüzüne!...

Patronlar Dünyası, 21.2.2012
İnanlar İnşaat'a 20 Milyon Dolarlık şok!

Ekonomik Ayrıntı, 21.2.2012
İnanlar İnşaat'a 20 Milyon Dolarlık şok!

Gerçek Gündem, 21.12.2012
Rezidansın ruhsatı davalık
Adalar Belediyesi, Terrace Lido için Danıştay’a gitti

Tourexpi, 21.12.2012
Büyükada: Turizm alanına konut inşaatı durduruldu


Sanal İnşaat, 21.12.2012
Terrace Lido’nun Ruhsatı İptal Edildi

Serhat TV, 21.2.2012
Ruhsatı davalık oldu
Adalar Belediyesi, Terrace Lido için Danıştay’a gitti. 

Turizm Güncel, 21.2.2012 09:35
İstanbul'da otel ruhsatıyla rezidans yapınca, mahkemelik oldu 

Emlak Haberleri, 21.2.2012
http://www.emlakhaberleri.com/emlak-projeleri-haberleri/terrace-lido-nun-ruhsati-iptal-edildi.html
Terrace Lido'nun Ruhsatı İptal Edildi


AdaGazetesi, 21.2.2012 
http://ada-gazetesi.com/wp/?p=3394 
Adalar Belediyesi, Terrace Lido için Danıştay’a gitti

Değerleme Uzmanları, 21.2.2012
http://www.degerlemeuzmanlari.net/haber/2012/02/21/terrcace-lidonun-ruhsati-iptal-edildi
Terrcace Lido’nun Ruhsatı İptal Edildi 

Emlak ve Dekor Haberleri, 21.2.2012
http://www.emlakvedekor.com/terrace-lido-nun-ruhsati-iptal-edildi/#more-3320
Terrace Lido nun Ruhsatı İptal Edildi


Turizm'de Bu Sabah, 21.2.2012 10:03 
http://www.turizmdebusabah.com/haber_detay~haberNo~60204~f~turizm_imarlı_arsaya_20_milyon_dolarlık_rezidans_yaptı_mahkemeye_takıldı.aspx 
Turizm imarlı arsaya 20 milyon dolarlık rezidans yaptı mahkemeye takıldı



_____________________________________________

From: SERAP UZUNLAR
Subject: Seferoğlu'nda yapılan binalar da yerle bir edilecek mi?
Date: February 20, 2012 10:34:30 AM GMT+02:00

Seferoğlu'nda yapılan binalar da yerle bir edilecek mi?

Seferoğlu(Koru)su, 30.11.2011 
)O(

ve
Referanslı haberlerden öğrendiğim; 
Adalar'daki en büyük yatırım (!!!) olan, 
herkes gibi benim de büyük sevinçle karşıladığım, 
denizden bakılınca Ada'nın siluetinin korunmuş olduğu apaçık (???!!!) görünen, 
her şeyin alınan izinler ölçüsünde yapıldığı belirtilen 
Seferoğlu 5 yıldızlı turizm tesisinde, 
kıtır kıtır kesilen taze meyve fidanlarının (???) yerine ağaç dikilmesi dahiyane çözümüyle ağaçların kesilmesine izin veren ağaçlardan sorumlu (???) Adalar Orman İşletme Şefliği’ne, tebrik ve teşekkürlerimi sunarım. 

Acaba kaç tane taze meyve fidanı vardı? 
Acaba kaç tanesi nereye dikildi? 

Arazinin içinde bulunan tarihi ağaçların kesilip kesilmediğine [!?] dair soruya ise Kil, “Adalar Orman İşletme Şefliği tüm anıt ağaçları belirledi ve kimliklerini çıkardı. [ADALAR POSTASI-2235/2 (25.2.2009)Adalar Orman İşletme Şefi Yüksel Özcan: ... şu anki tesis sahibi firma yetkilisi tarafından, Adalar İlçesi, Meşrutiyet mahallesi, 29 Pafta, 127 Ada, 1 parselde kayıtlı taşınmazın yeşil alanındaki ağaçların röleve planının yapılarak tescillenmesi için 25.12. 2008 İ.Ü Orman Fakültesine başvurulduğu, başvuruyu değerlendiren İ.Ü. Orman Fakültesi Dekanlığı tarafından görevlendirilen iki öğretim üyesi Doçent tarafından hazırlanan mevcut ağaçlara ait x,y,z koordinatlı röleve planı ve raporunun onaylanarak tescillenmiş olduğu tespit edilmiştir. İ.Ü. Orman Fakültesi tarafından onaylı x,y,z koordinatlı röleve plan ve raporunda ağaç nosu, türü, gövde çapı, boy, tahmini yaş, taç genişliği ve diğer açıklamalar bulunmaktadır. Raporda belirtilenler arazide de idaremizce incelenip karşılaştırılarak tespit edilmiştir. Röleve listesindeki ağaçların koordinatları belirtilen yerlerde tamamı metal plakalarla numaralandırılmış olarak mevcut oldukları tespit edilmiştir. İlgili ağaçlar fotoğraflarıyla arşivlenmiştir.] Kesilen genç meyva ağaçlarının [!?] yerine ise ağaç dikilmesi zorunluluğunu getirildi. Binaların anıt ağaçların şekline göre yapılacağı [!?] söylendi” dedi. 

Adalar Orman İşlet Şefi Yüksel Özcan’ın beyanlarından anlaşıldığı kadarıyla, ağaçları belirleyen ve kimliklerini çıkaran Adalar Orman İşletmesi değilmiş. Onlar sadece mevcut planla gidip ağaçları fotoğraflama hizmetinde bulunmuş. 
Listede taze meyve ağacına rastlamak zor. Ama mesela CEVİZ, FISTIK ÇAMI gibi kesilmesi kanunlarla sınırlandırılan ve özel izinlere bağlanan ağaçlar da var. 
Adı üstünde zaten, ANIT AĞAÇLAR… 
Yüksel Özcan’ın mevcut olduklarını tespit ettiği(???) 400 ağaç ne oldu? 
İzinsiz mi kesildi? 
Kesilmesi için izin alındıysa bu izni kim verdi? 
Binaların da anıt ağaçların şekline göre yapılacağı söylenmiş, yani ağaçların durumuyla bağlantılı olarak Seferoğlu’nda yapılan binalar da yerle bir edilecek mi? 

Eminim (???) bu konuda da birileri Büyükada halkını aydınlatır… 

_____________________________________________

From: ROBIN WOOD
Subject: benimde kafam karıştı.
Date: February 20, 2012 1:26:18 PM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com

benim de kafam karıştı!... 


Av. Kemal Kil'in Seferoğlu ile ilgili beyanatını okuyunca sahiden kafam karıştı. Bu konuda söyleyeceğiniz birşeyler vardır herhalde.
/
ADALAR POSTASI-2666/8 (20.2.2012)'de
Nevin Donat, "Ada Sahillerinde 5 Yıldız", Milliyet- Ekonomi (19.2.2012):
[...] Adalar Kent Konseyi Hukuk İşleri Başkanlığı [yanı sıra Akdağ Turizm'in] Avukatı [ve dahi İstanbul Adaları Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği'nin kurucu ve yönetim kurulu üyesi olmakla Terrace-Lido davasındaki zaferin de kahramanlarından] Kemal Kil, “Bahri Akdağ’ın başında olduğu yatırımı Büyükada halkı, ilk kez bu denli büyük bir yatırım olduğu için sevinçle [!?] karşıladı. [...]


From: ROBIN WOOD
Subject: Kemal Kil hk.
Date: February 21, 2012 3:56:43 PM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com

Kemal Kil hakkında...

Sanıyorum cevap veremediğinize göe, ortada ciddi bir durum var. Gerçekten merak ediyorum, Seferoğlu'nun projeleri uygun mu, incelenip bakıldı mı? Orada hiç ağaç kaldırılmadı mı? Kemal Bey'in Dernek'teki [İAKTVKD] görevi, böyle bir projenin avukatlığı için etik mi? Kemal Bey'in bu firmayla yapmış olduğu anlaşma neleri kapsamaktadır? İAKTVKD'ne ayrıca yardım yapıldı mı? Gerçekten kafam karışmaya başladı 19.02.2012'deki yazınızdan sonra. Zaten siz de bazı yerleri kırmızıyla işaretlemişsiniz. Bunun için bir taraftan da tebrik ediyorum. Ama orada kalmamalı bence, çünkü bu sorular bir süre sonra daha güçlü sorulmaya başlanacak sanırım.
Saygılar,

Robin Wood

_____________________________________________

From: DENİZ TOPRAK
Subject: Tavşana kaç diyenler, tazıyı neden tutmuyor?
Date: February 21, 2012 10:03:27 AM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com

Tavşana kaç diyenler, 
tazıyı neden tutmuyor? 

TAVŞAN KAÇ,
Seferoğlu (Koru)su, 21.4.2011


Artık 5 yaşındaki çocuk, 3 yaşındaki kardeşine “BİZİM ZAMANIMIZDA BURALAR ORMANDI” diyor Adalar’da… 


SEFEROĞLU (Eski) KORUSU içerisinde Orman İdaresi'nin kanuni izni olmadan sahiplerince kesilemeyecek ağaçlar var mı(ydı)? 


Orman İşletmesi, SEFEROĞLU (Eski) KORUSU’ndaki ağaçların kesilmesi için yazılı izin verdi mi? 


Orman İşletmesi SEFEROĞLU (Eski) KORUSU’ndaki 400 küsur ağacın kesimine izin vermediyse (!!!), izinsiz ağaç kesimi tespit etti mi? 


Orman İşletmesi SEFEROĞLU (Eski) KORUSU’ndaki ağaçların bugünkü durumundan haberdar mı? 


Kanun ne diyorsa o olacak… 
Yapan, Kanun’a göre yapacak, aksi halde SUÇ, 
İzin veren, Kanun’a göre izin verecek, aksi halde SUÇ, 
Denetleyen, Kanun’a göre denetleyecek, aksi halde SUÇ, 
Koruması gereken, Kanun’a göre koruyacak, aksi halde SUÇ, 
Haa, Kanun’da yer almayan işler mi, onu HERKES GÖRECEK, 
er geç mutlaka GÖRECEK…

_____________________________________________

From: AYŞE DİLEK DİRESKENELİ
Subject: Lale mevsimi, 11 adet 30 TL
Date: February 20, 2012 3:10:35 PM GMT+02:00

Lale mevsimi

11 adet 30 TL!



_____________________________________________

From: HALUK DİREKENELİ
Subject: Fwd: Article: Büyükada Candır!
Date: February 21, 2012 9:19:21 AM GMT+02:00

Medya Galaksisi, 21.2.2012
Hayat C.CanKOREL
https://twitter.com/#!/hayat_ceyli


Büyükada Candır!

Sabahları ada yürüyüşü, sonra fırından alınmış sıcak ekmek ve poğaçalarla güzel bir kahvaltı; gün boyu deniz ve havuz, akşam ise kalabalık bir yemek. Bazen evde, gerekirse İskele’de balıkçılarda, bazen de Aya Yorgi’de. Hadi yaz gelsin de Büyükada’ya gidelim!


Hani ‘gerçekten’ Büyükadalıyım diyebilirim. Çünkü en minik yaşlarımdan itibaren, hatta 1′inci yaşgünüm de dahil olmak üzere Ada'da geçer. Anneannemin evi var Büyükada ‘Maden’de. Kuzenler, teyzeler enişteler, anneler babalar bir sürü kalabalık içinde eğleniriz yazları. Belki de adanın güzelliğinin önüne geçen, evdeki o kalabalık ve ‘sevdiklerimiz’di küçüklüğümüzden beri.

Şunu da itiraf etmem gerek; geçtiğimiz yaza kadar ben kendime ‘kış çocuğu’ derdim. Hep sonbahar-kış mevsimini sever, hatta inanılmaz ama ‘kış saati uygulamasını’ tercih ederdim. Ne olduysa 2011 yaz sezonunda oldu diyelim ve sonbahara girdikten hemen sonrasından itibaren "Yaz gelsin Büyükada’ya gidelim," diye tutturmaya başladım.

Galiba şu son günlerde hasretim hepten kabardı ki bu yazıyı yazmak için kolları sıvadım.

Küçüklüğümüzün adası çok güzeldi. Bir defa ada eşittir ‘tatil’ demekti bizim için. ‘Biz’ derken, kardeşimle benden söz ediyorum. İzni olmadan onu da kattım yazımın içine:=) Fakat gerçek bir Büyükada aşığıdır. Mutlu olacak kendisini dahil ettiğimi görünce. Neyse bizim için öncelikle sıkıcı derslerin bir ‘kaçış’ noktasıydı ada. Bir de tabii hasret kaldığımız kuzenlerimiz ve kalabalık aileyle vakit geçirme ‘anları’. Çünkü biz hep ya yurt dışında ya da Ankara’daydık. Tatillerde İstanbul’a gidip geliyorduk.

Önce kum bahçesinde başlayan eğlencelerimiz sonra havuz keyfiyle devam etti. Tabii Barbie bebekler ve He-Man oyuncaklarını biraraya getirip kuzenler arası oyunlarımız ―çoğu zaman tatlı atışmalarımız― ve ‘evcilik’, ‘doktorculuk’, ‘şarkıcılık’ oyunları, sabaha kadar muhabbetler hep küçüklüğümüzün Büyükadası olarak aklımda kalanlar.

O yıllarda tertemiz olan Marmara Denizi’ni de unutmayalım! Tekne gezintileri yapar, annemizin bize denize girdiğimizde tekneden uzattığı tuzlu domatesleri yerdik. O tuzun tadı, denizin tuzuyla karışınca; tadına doyum olmaz bir lezzet oluşurdu.

‘Büyüdükten’ sonra oyuncaklarımız değişti. Barbie ve He-Man’lar yerlerini bisikletler ve ada yürüyüşlerine bıraktı.

Her sabah bir küçük tur yaparız. Bu da yaklaşık 7 km yürümek anlamına geliyor. Tabii gün içinde defalarca İskele’ye gidip gelmeler, dondurma yemeler, her bahanede iskeleye kaçıp saat kulesinin orada ‘takılmak’ veya alışveriş yapmak; Prof.Dr. Osman Müftüoğlu’nun tavsiyesi üzerine gün içinde yürünmesi gereken 10 bin adımı kat be kat geçmemize yardımcı oluyor.

Küçüklüğümüzde ‘sıkıcı dersler’den kaçış demiştim Büyükada için. Büyüdükten sonra ise şehir stresinden bir kaçış noktası oldu. Bunu da en çok ve ‘gerçek’ anlamıyla geçtiğimiz yaz hissettim. Hele ki şehirde kötü bir kış geçtiyse, Büyükada’da tamamen format atıyor insan kendine. Çünkü şehirde her ne kötü şeyler geçirdiysen, o ortamlara girmeden tamamen başka bir yerde oluyorsun.

Akşamları da bir başkadır Büyükada! Hele ki dolunay olan gecelerde. Balkona çıkıp mehtabı izlerken, evimizin tam yakınından Sabiha Gökçen havalimanına iniş yapan uçakları ‘kontrol kulesi’ gibi teker teker saymak ayrı bir eğlence. Akşam yemeğinden önceki ‘bar’ sohbetleri ve alkol sevmeyen bana bile içki içirtebilen ortam, İtalyan ailelerindeki gibi kalabalık sofra, her kafadan yükselen bir kahkaha sesi ―gürültülü bir aileyiz, bize komşu olmayın!― yemek sonrası ‘eritmece’ yürüyüşleri ve icabında tekrar bir iskeleye kadar inip gelmek, çok sıcak gecelerde havuza atlamak…

Evin dışına çıkılıyorsa, İskele’deki balık lokantaları hele ki ‘Milto’… Her yaz mutlaka bir iki defa Aya Yorgi’ye çıkıp manzara seyretmek. Kırmızı şarap, patates kızartması, sigara böreği ve ızgara köfte eşliğinde…

Tabii atlar, martılar, kediler, köpekler, serçeler, eşekler… Aradığınız aşağı yukarı her ‘hayvan’ Büyükada’da bulunur! Bizim iki köpeğimiz de var. Geçtiğimiz yaz ilk defa biraraya geldiler. Benimki Pekinez cinsi, annemle babamınki ise Dalmaçyalı. Onları bahçede biraraya getirip oynatmak, yürüyüşlere beraber çıkmak, oyunlarını izlemek, fazla havlamalarına ‘sus’ demek… Çizgi film gibi oluyorlar gerçekten. Hep söylüyorum eğer birgün ’103 Dalmaçyalı’ filmi çekilirse, bizimki oynasın!

‘Saf’ ve ‘katkısız’ Büyükada! İnsan toksinlerinden arınıyor.

Galiba bir şeyler mi birikti nedir ki aşırı bir özlem içindeyim bilmem! Fakat biran önce yaz gelsin de adaya gidelim diyorum:=)




Kuşlar Âlemi'nden... 
_____________________________________________

Twitter, 21.2.2012 12:21 
mehmet esen 
@mehmetesen 

Burgaz'a bahar geldi!

Bademler çiçek açtı...


Burası Marta Koyu, arkada Kınalıada...
pic.twitter.com/0NuXR9rp


_______________________________

Twitter, 21.2.2012 14:17 
Gökçe B. 
@denemeyanilma 

Çılgınlarcasına ev baktığımız şu günlerde, Adalar'ı merak ederek hayatımın hatasını yaptım. İstanbul'un en güzeli bile çirkin artık. 


_______________________________

Twitter, 21.2.2012 15:10 
Hakan Dogruoz 
@HakanDogruoz 

Heybeliada'da Çiçekli Dağ Sokağı'na gidin. Hakkında hem şiir hem de öykü yazılmış bir sokak. Gitmeden şiiri ve öyküyü okuyun.




Çiçekli Dağ Sokağı

derindir arası güllerin 
ve aşkın yakut dilinden 
duyulur türküsü şiirin: 
-çiçekli dağ 
çiçekli dağ 

aşklar anlatıdır yazın 
onları bir sokağ
ın 
adıyla çağırır yollarında: 
-çiçekli dağ 
çiçekli dağ 

aynalar uçurumdur bakarsan 
derin bağ
larla 
bağlanır acılarımız 
çiçekli dağ 
çiçekli dağ 

ve sessizlik büyük ağ
larla çeker 
yolcu denilen nehri 
kimdir hüzün söyle söyle 
çiçekli dağ?

Hilmi Yavuz


_______________________________

Twitter, 21.2.2012 19:40 
Seyhan İdeal Eğitim  
@BilgiSeyhan 

MENAR MENTAL ARİTMETİK ‎
22 Şubat 2012 Çarşamba günü Büyükada'dayız... 1 Mart 2012 Perşembe günü eğitimimiz başlıyor... Şehit Murat Yüksel İlköğretim Okulu Saat 11:30 Veli Bilgilendirme Semineri
125. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu Saat 13:00 Veli Bilgilendirme Semineri 


_______________________________

Twitter, 21.2.2012 19:41 
Tipikopat 
@tipikopat 

Büyükada yeşil alanından taş tutmuş bir yosun çekimi.
Canon SX 120 IS



_______________________________

Twitter, 21.2.2012 20:27 
TRT TÜRK 
@TRTTURK 

 "Şehirler ve Yüzler" Mehmet Altan Sait Faik'in izini Burgazada'da sürüyor... Keyifli seyirler... youtu.be/eaLTQ28rimY via @youtube #TRTTURK TRT TÜRK

"Şehirler ve Yüzler" Sait Faik-Burgazada- Mehmet Altan

   

Mehmet Altan, Sait Faik'in izini Burgazada'da sürüyor... Sait Faik... Türk öykü sanatının satırbaşlarından birisi...Aynı zamanda bir İstanbul Hikayecisi... Demişti ya: "Hayallerimizin İstanbul'u hakikisinden çok daha güzeldir." Sıradan insanların, sıradan yaşamlarını alıp; adeta mırıldanarak, kulağa fısıldar gibi satırlara döken ve onlardan ortaya bir "günlük yaşam destanı" çıkaran sanatçı.. Türk edebiyatının unutulmaz ismi Sait Faik, Mehmet Altan'ın anlatımıyla, Şehirler ve Yüzler'de... 


_______________________________

sarhoş balık ile topal martı...