9 Nisan 2011 Cumartesi

ADALAR POSTASI-2571: sahi kim oturur ki o didolar'da, kimler satın alır o zevksiz, bahçesiz, ağaçsız, ruhsuz, kimliksiz betonları?...



Lido'nun yerinde vaktiyle...

* * *

ADALAR'da TARİHTE O GÜN:

16 Eylül 1908 Cumartesi günlü, Büyükada'da Asakir-i Nizamiye'nin ikâmeti için bir karakolhane inşasına dair...


* * *

ADALAR'da BİR GÜN:

Fotoğraf: Ugo Antonio Corintio, Büyükada'da, 2010.

* * *

ADALAR'da HAVA DURUMU:

9 Nisan 2011 Cumartesi
Büyükada'da HAVA DURUMU*
Sağanak yağışlı
9/16ºC
% 63-92 nem
Günbatısı, B 33km/sa
Gündoğuşu 06:37... Günbatışı 19:35...

* * *
Cicely Mary Barker, The Lady's-Smock Fairy.

* * *

1- Hasan Cevad Özdil: "ADALAR POSTASI emekçisi..."

2- Adalar Kültür Derneği: "ADALAR POSTASI ve ailesinin doğum gününü kutluyor..."

3- Nesrin Çokneşeli: "Sahi kim oturur ki o Didolar'da, kimler satın alır o zevksiz, bahçesiz, ağaçsız, ruhsuz, kimliksiz betonları?..."

4- Avni Kurtuldu: "Fethi Okyar Bey'in mailine düşen Adalı Demokratlar imzalı (!) bir yazı 8 Nisan 2011 tarihinde ADALAR POSTASI'nda yayınlanmıştır. Bu yazıda şahsıma yönelik olan kısımlara cevap vermek boynumun borcudur. Aslında yazdığı yazının altına imza atma erkekliğini gösteremeyenlere cevap verilmez ama arkadaşların deve kuşu misali kafaları kuma gömülü, vücutları tamamen ortada olduğundan cevap verilebilir..."

5- Ali Şenalp: "Ancak, 'demokrat', üstelik de 'Adalı Demokratlar' imzası olunca, bu isimle ilintili bir içerik arıyor insan. Eski CHP İlçe başkanı Avni Kurtuldu’ya laf çakmak amaçlı yazıldığı belli olan fakat sonunda şirazeyi hepten kaybedip, “Faşistlerle yan yana olmak,” olumsuzlamasını “Oral Çalışlar'la dost olmak” çıkarımıyla eşleştiren bir cümle kurabilme densizliğine varabilmişler..."

)O(



_______________________________________________________1

From: HASAN CEVAD ÖZDİL
Subject: nice senelere, nice hayırlı haberlere, nice şen günlere!...
Date: April 8, 2011 7:52:28 PM GMT+03:00
To: adalar.postasi.1@gmail.com

ADALAR POSTASI emekçisi Emine Çiğdem'e ve acil şifa bekleyen çok sevdiklerine sağlık, mutluluk ve kolaylık dolu nice yıllar diliyorum.

H. Cevad Özdil


_______________________________________________________2

From: ADALAR KÜLTÜR DERNEĞİ
Subject: DOĞUMGÜNÜ KUTLAMASI
Date: April 8, 2011 9:02:26 PM GMT+03:00
To: adalar.postasi@gmail.com

ADALAR POSTASI ve ailesinin doğum gününü kutluyor,
Sevgi ve saygılarımızla başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz.

Adalar Kültür Derneği Yönetim Kurulu


_______________________________________________________3

From: NESRİN ÇOKNEŞELİ
Subject: Büyükada'da İlkbahar...
Date: April 8, 2011 8:03:01 PM GMT+03:00
To: adalar.postasi@gmail.com

Büyükada'da İlkbahar...


Mimozaları yakalayamadık hepimiz ama erik ağaçlarının dallarına su yürüdü çok güzeller, ardından mor salkımlar yoksa erguvanlar mıydı? Adalar'da ve Boğaz'da kalan son renkler...

Adamızda Dido gibi dev betonlar yükselirken bir yandan, acaba daha kaç yıl çiçek açmış erik ağacı görebileceğiz... Atları, dalları sokağa taşan dut ağaçlarının yere dökülen meyvelerini yerken kaç kere görebileceğiz?

Sahi kim oturur ki o Didolar'da, kimler satın alır o zevksiz, bahçesiz, ağaçsız, ruhsuz, kimliksiz betonları?...



_______________________________________________________4


From: AVNİ KURTULDU
Subject: Armut
Date: April 8, 2011 10:56:39 PM GMT+03:00
To: adalarpostasi@gmail.com

ADALI (ARMUT) DEMOKRAT'LARA!

Fethi Okyar Bey'in mailine düşen Adalı Demokratlar imzalı (!) bir yazı 8 Nisan 2011 tarihinde ADALAR POSTASI'nda yayınlanmıştır. Bu yazıda şahsıma yönelik olan kısımlara cevap vermek boynumun borcudur. Aslında yazdığı yazının altına imza atma erkekliğini gösteremeyenlere cevap verilmez ama arkadaşların deve kuşu misali kafaları kuma gömülü, vücutları tamamen ortada olduğundan cevap verilebilir.

Çocukların saklambaç oynarken kullandıkları bir tekerleme vardır: "Elma dersem çık armut dersem çıkma," diye. Demek ki bu korkak bezirgânlar hayatları boyunca devamlı saklanmışlar ve arkadaşları tarafından "ARMUUUT, ARMUUUT" diye uyarılmışlar. Kusura bakmasınlar ben onları 'Armut Demokratlar' diye nitelendireceğim.

Kaçak inşaatla mücadeleden öcü gibi korkan Soros'un Çocukları 'Armut Demokratlar'' hiç sıkılmadan 12 Eylül faşizminden bahsederken her nedense 'YETMEZ AMA EVET'çi olduklarını unutuyorlar.

650 tane kaçak yapıdan bahsedebilmek için önce kaçak yapıda oturmamak gerekir.

Aday adayı olup adaylığımın onaylanmamasına rağmen hiç gocunmadan İlçe Başkanlığı görevini üstlenip çalışmaya devam etmem utanılacak değil olsa olsa gurur duyulacak bir durumdur. Fakat siz seçim döneminde de 'Armut'luk yapıp saklanmıştınız. Çünkü CHP saflarında görünmek sizin için zuldü. İlçe kongresinde, 50 delegeyi de tek başıma yazabilecekken tüm mahallelere sandık koyarak delege seçimi yapmayı, Armut Demokrasisi'ne uygun olmadığı için beceriksizlikle nitelendirmeniz gayet doğaldır.

Mehmet Bölük'ün kitaplarını ve amacını hepimiz çok iyi biliriz. Hazır kitaptan söz açılmışken Yılmaz Dikbaş'ın, Tabuta Çakılan Son Çivi AB adlı kitabından söz etmemek olmaz. Mehmet Bölük'ün mücadele ettiği zihniyetle kolkola olduğumu iddia eden 'Numaracı Cumhuriyetçi Armutlar'' o kitapta kimlerin bahsettiğiniz zihniyetle kucak kucağa olduğu açık net bir şekilde belirtilmektedir.

Adalar Kültür Derneği'nin etkinlik alanını sabaha karşı defalarca yerle bir eden Adalar Belediyesi sanat ve kültür düşmanlığı sergilerken neredeydiniz pabucumun Armut Demokratları?

Asıl Mehmet Bölük'ün adını kullanıp istismar ederek, esas amacınız olan Adalar Kültür Derneği'nin etkinlik alanına el koymak oportunizmin daniskasıdır.

Oral Çalışlar'la siyasi görüşlerimiz örtüşmese de iyi dost olduğumuz doğrudur. Ama sizin görüşleriniz örtüştüğü ve dost olduğunuz halde hiç gereği yokken çıkarlarınız uğruna Oral Bey'i polemik konusu yapıyorsunuz. Bu da armutluğunuzun bir başka yüzü.

Lütfen hem CHP düşmanı olup, hem de CHP 'li Belediye üzerinden rant politikaları yürütmeyin.

''Elma dersem çık Armut dersem çıkma!...''
"ELMAAA, ELMAAA..." 
Yürek ister!

Avni KURTULDU


_______________________________________________________5


From: ALİ ŞENALP
Subject: Re: http://adalar-postasi-guncel.blogspot.com/2011/04/8-2570.html linkini açamayanlar için...
Date: April 8, 2011 11:41:37 PM GMT+03:00
To: adalar.postasi.2@gmail.com


ADALAR POSTASI’nın yeni yaşını ben de tüm yolcular gibi heyecanla kutluyor, daha uzun yıllar yolculuğu sürdürmesini diliyorum.

Bu vesileyle birkaç söz etmek istiyorum.

Geçtiğimiz yerel seçimlerde “barış, kardeşlik, hoşgörü, huzur, vb” sloganlar eşliğinde Adalar yerel yönetimine gelen CHP’li arkadaşların Postamız'da çıkardıkları gürültüden, kimin ne dediğinin anlaşılmaz hale gelmesini ibretle izliyoruz.

Postamız'a tavsiyem, bu CHP içi “demokratik kavgaya” ayrı bir kompartıman, olmadı ayrı bir vagon ayrılsa, diğer yolcular için en azından takibi veya teşhisi kolaylaştırması açısından iyi olur diye düşünüyorum. İsteyen o bolümü atlar, meraklısı kesip ciltletebilir. Herkes için bir kolaylık yani…

Örnek olması için son sayıdaki 'Adalı Demokratlar'dan gelen iletiyi gösterebilirim. Bu yazı 'CHP Köşesi'nde yayınlansaydı, şöyle hızlıca bir göz atar, geçerdim. Ancak, 'demokrat', üstelik de 'Adalı Demokratlar' imzası olunca, bu isimle ilintili bir içerik arıyor insan. Eski CHP İlçe başkanı Avni Kurtuldu’ya laf çakmak amaçlı yazıldığı belli olan fakat sonunda şirazeyi hepten kaybedip, “Faşistlerle yan yana olmak,” olumsuzlamasını “Oral Çalışlar'la dost olmak” çıkarımıyla eşleştiren bir cümle kurabilme densizliğine varabilmişler.

Şimdiye dek ne yaptıklarını bilmediğimiz, isimlerini duymadığımız bu 'Adalı Demokratlar'ın iletilerinden, muhataplarının kimler, amaçlarının neler olduğu anlaşılıyor da, bu 'demokrat' arkadaşların kimler olduğu anlaşılmıyor. Mahlas arkasından, kim olduğun bilinmeden 'demokrat' akıllar fikirler saçıp, 'demokrat' densizlikler yapmak… Bu kadar 'demokrat' olur yani insan, pes doğrusu!…

Postamız'ın yeni yaşını tekrar kutlar, yolculara selam ederim…